İNTERNETHABER 15 YAŞINDA!

İNTERNETHABER 15 YAŞINDA!

Türkiye'de yayın hayatına giren en kıdemli haber sitelerinden İnternethaber.com sitesi 15 yaşına girdi.

 

Başarılı gazeteci Hadi Özışık tarafından 15 yıl önce 5 Mayıs günü temeli atılan, özgür, tarafsız ve doğru haberin simgesi haline gelen internethaber.com. 15. yaşını kutluyor. www. magazinkolik.com ailesi olarak internet haberciliğin öncülerinden olan internethaber.com'un kurucusu ve tüm ekibini kutluyor, nice özgür haber dolu yıllar diliyoruz.

İşte kendi dilinden internethaber.com;

İNTERNETHABER.com bugün 15. yaşını kutluyor. Yıldönümümüzde objektifimizi bu kez işin mutfağına çevirelim dedik. Her sabah sitemizi açtığınızda dolu dolu bir yayın buluyorsunuz. Peki bu haberleri kimler hazırlıyor? 

Gelin sizi İnternethaber.com ailesiyle tanıştıralım. Başlamadan önce Gazi Üniversitesi Öğretim Elemanı Konur Alp Koz'a sevgilerimizi yolluyor ve İnternethaber.com'a olan desteği için teşekkür ediyoruz. Hadi şimdi sizi İnternethaber editörleri ile tanıştıralım. 

OKTAY SAĞLAM 

oktay-sağlam.20150505100819.jpg
İnternethaber.com'un değişmeyenidir. Neredeyse İnternethaber ile aynı yaşta. 12 yıldır manşette gördüğünüz haberlerin günahı da sevabı da onun boynunadır. Ne de olsa kendisi İnternethaber.com'un Yayın Koordinatörüdür. Unutmadan onunla ilgili bazı kişisel bilgilerde verelim. Oktay Sağlam 'az' ve 'öz' konuşması ile bilinir. Parmakları klavyeden gözü ekrandan ayrılmaz. Futboldan iyi anlar sıkı Fenerbahçelidir.

DENİZ TEMUR
Deniz 5 yıldır İnternethaber.com ailesinin üyesi. Manşette gördüğünüz dolar ve altın haberleri var ya... Hepsi onun elinden çıkar. TEOG , YGS ve KPSS ile ilgili MEB ve YÖK'ün ona danıştığı bile olmuştur::) Hafta sonları Sayısal Loto takıntısı vardır. Attığı haber zirvede olmalıdır. İçeriği eşsiz olup okurun her merakını gidermelidir. Yok olmamışsa, o gün ona haramdır.
deniz-temur.jpg

Bir Yağmur'u vardır Deniz'in. Dünya tatlısıdır, hayatının manasıdır. Eşini pek sevmeyiz Deniz'in::) Rakip sitede olmasına gıcığızdır. Deniz'in kıskandığımız yönü teyzesidir. Yağmur'u kreşten o alır, akşam yemeğini o yapar, camı çerçeveyi o siler... Deniz'in yerine işe ne zaman gelecek diye merakla beklemekteyiz.ekran-resmi-2015-05-05-10.32.32.png

NESRİN YILMAZ
Ankara'daki elimiz ayağımızdır. Gördüğünüz tüm özel röportajlar ona aittir. Eline bir düşenle bir de de cep numarasını veren kurtulamaz. Gecenin bir yarısı telefon edip röportaj yaptığı olur. Gündem neyse onun peşindedir.

BÜLENT TELLAN

Biz yazarız Bülent hesabını verir. Mahkemeleri, hakimleri, savcıları, celp getiren polisleri pek bir sever. 

Anlayacağınız üzere Bülent bizim Sorumlu Yazı İşleri Sorumlu müdürümüzdür. Elinde resmi evrak görmediğimiz gün endişeye kapılırız. 

bülent-tellan.jpg
Boyu posu yerindedir Bülent'in. Herkesin 'abisi'dir. Tasarımcımız Aytekin ile pek bir samimidir::) Bahçede kafa kafaya vermişlerse endişeye mahaidris-borak.jpgl olmaz. Sosyolojiden girerken felsefeden çıkar, psikolojiyi teğet geçip pek bir derinlere dalarlar.

İDRİS BORAK

Gecelerin adamıdır. İnternethaber.com'un manşetinde akşamdan sabaha ne varsa onun marifetidir. Kalemi müthiştir, analizleri derinlemesinedir. Ama gel gör ki bildiklerini paylaşma konusunda cimridir.

Ekrandaki hiçbir tartışma programını sektirmez. Bir ara İBA (İdris-Bülent-Aytekin) adlı bir çete kurmuşluğu vardır::) Baktık ekip onlardan çok çekiyor dağıttık.

AYTEKİN ARIKAN
aytekin-arikan.jpg
Yeri geldi sizi Aytekin ile de tanıştıralım. İnternethaber.com'un tasarımı, görsel efektleri ondan sorulur. Güzel Sanatlar mezunudur. Entellektüel ve fotoğrafından da anlayacağınız üzere her daim pozitiftir. Evindeki kedisi ile anlaşamadığı için bizim ofisin bahçesindeki kedi ile haşır neşirdir. Tasarımına karışıldığında acayip huysuz olur::) 'Siz bilirsiniz' demeye başlamışsa bilin ki sigortaları atmak üzeredir. Hayırlı bir işe de vesile olacak notu düşelim: Bekardır...

ESMA GÜL ÖZEN
İnternethaber.com ailesinin 5 yıllıklarındandır. Manşette gördüğünüz tüm ilgi çekici haberler onun eseridir. Televizyon ekranına çıkıp da bizim Esma'nın eline düşmeyen olmaz. Hava durumu raporları ondan çıkar. Öyle detaylı öyle titiz çalışır ki tüm siteler haberi çalmak için sıraya girer.
esma-gül-özen.jpgŞimdi resimdeki güzel kıza bakıp da merak eden olmuştur. Kaçırdınız::) Bize geldiğinde bekardı ama artık evli. Ev hanımlığı ile ilgili kulağımıza pek iyi şeyler geldiğini söyleyemeyiz. Bugüne kadar 'Kek pişirdim, börek yaptım' deyip de bir tepsiyi haber merkezinden içeri sokmuşluğu yoktur::)

ALİ YİĞİT
ali-yiğit.jpg

Ali yakın zamanda aramıza katıldı. Sürekli sorar sürekli öğrenir. Sıcakkanlıdır, sakin mizaçlıdır, 'abi'dir. Yazılı basında edindiği deneyime yeni medyayı da ekleyerek İnternethaber'e kıymetli katkıları olmuştur. 
  
ÖZLEM YILMAZ

Özlem, İnternethaber.com'a gelince kısmeti açılanlardan... Henüz 7 aydır bizimle... 
özlem-yilmaz.jpg
Eylül ayında düğünümüz var. Damadı henüz test etmiş değiliz ama çeyize harcadığı paranın ekonomiye katkısını düşünüp razı oluyoruz. Kaynanası hakkında herkesi kıskandıran rivayetler duyuyoruz. Yemekler, boşnak börekleri, kekler, kurabiyeler... Geçen gün bizim Özlem öyle bir 'kahvaltı' çantasıyla geldi ki sanırsınız ki yerli malı haftası. Bugünlerde Özlem'in masasına yanaşan 'Gelinlik giyeceksin zayıfla' deyip kaynana böreklerini götürüyor.

ATAKAN YORULMAZ
Atakan bizim 'taze'lerden. Memurhaber.com sitemizden İnternethaber.com'a transfer yaptık. Daha 2 günlük. 
atakan-yorulmaz.jpg
Uzaktan davulun sesi hoş gelir misali bizim Atakan Memurhaber.com'dayken şu haber var, aman son dakika geçti, twittierda şu böyle demiş diye söyler dururdu. İnternethaber.com'a geldi sesi soluğu çıkmaz oldu. Şu anda eğlencemiz bu...

HAYRİYE KOZ
Namı diğer 'Annekoz'dur... Gece kuşudur. Konuralp'in ekibinin ayrılmaz parçasıdır. Yaşam haberlerini, eğlenceli videoları, renkli galerileri sever. Okuyup eğlendiğiniz ne varsa hepsi Hayriye'nin eseridir. Hem annedir hem iyi bir eştir.

BETÜL SONGUR
betul.jpg
Betül Songur bizim video editör şefimizdir. Ağırlığı olan biridir::) Bu yıl yıllık izni tehlikede görünüyor ama umutsuz da değil. Eli öyle hızlıdır ki siz daha haberin ilk paragrafını yazmadan o videoyu hazırlamış olur. Betül diye seslendiğinizde 'efendim' diyeceğine tepenizde belirir. Bizim Betül aynı zamanda AÖF sınav alarmımızdır. Ne zaman izin istese biliriz ki sınav zamanı gelmiştir.

ASLIHAN AYDIN
0.20150505091724.jpg
Video editörlerimizden Aslıhan bir gündüzdedir bir gecede. Nerede eksik varsa Aslıhan'ı orda bulursunuz. Henüz bir yıllık evli. Şu an 'kariyerde yaparım' kısmında 'çocuk için' beklemede...

AYGÜL KAYA
aygül.jpg
Aygül hem çalışır hem okurum diyen kızımız. İletişim Fakültesinde eğitimine devam ederken bir yandan da İnternethaber.com'un Foto Galeri sorumluluğunu yürütüyor. Yaşına, gençliğine bakmayın ofisin en olgun en ağır başlı kızıdır.

GÖKTÜRK SÖNMEZ
göktürk-sönmez.jpg
İnternethaber'in öğrenci editörlerinden... İletişim fakültesinde okurken bir yandan da sitemizde gece video editörü olarak çalışıyor. Survivor'ın kaçırdığınız tüm videolarını sunan adamdır. İşte Benim Stilim ile de moda stajına başladı. Yakın bir gelecekte gazeteciliği bırakıp Uğurkan Erez olmaya niyet ederse şaşırmayacağız::)

YASİN TAYYAR
yasin-tayyar.jpg
İnternethaber'in Spor haberlerinin editörlerindendir. Yakışıklıdır, efendidir, sempatiktir. Bugünlerde bizim kadın sitesi ElmaElma.com taraflarında takılır oldu. Futboldan çok kadın haberlerine ilgi duyuyor gibi::) Tam çözemedik. Yakın takipteyiz.

SERPİL ÖĞÜT
'Elinin hamuruyla erkek işine' karışan editörümüzdür. Spor haberlerinden sorumludur. Canlı olarak verdiğimiz maçların anlatımı ona aittir. Erkek egemenliğinin olduğu spor arenasındaki kadın elidir. 

ALİYE TULUM
ekran-resmi-2015-05-05-09.46.39.pngBugüne kadar kısmet olup da Aliye'yi görenimiz olmadı. Skpe üzerinden tanırız kendisini. Antalya'da ikamet edip de teknolojinin nimetiyle editörlük yapan arkadışımızdır. Spordaki diğer bayan elimiz de odur. 

İSMAİL ESKİOĞLU 
ismail-eskioğlu.jpg
Televizyonlarda son dakika jeneriği vardır ya... Bizim İnternethaber'in son dakika alarmı da İsmail. Bir tane haberi de sektirsin... İsmail'den önce son dakika gelişmeyi yakalayan daha görülmemiştir. İsmail, Marmara Üniversitesi'nde İletişim Fakültesinde okuyor. Geleceğin sıkı editörlerinden biri olmaya aday. 

PINAR KILIÇ
pinarkilic.jpg
İnternethaber grubunun 'Kadın ve Moda'dan sorumlu bakanıdır. Fransa mazisi biraz bulanıktır::) Ne desek ne söylesek de bu konuda ağzından laf alamadık. Yurt dışında eğitim almıhatice-kübra-kocaoğlu.jpgş Fransızca ve İngilizce'yi 'ana dili' gibi konuşan kültürlü bir kızımızdır. Bir de özel not. Bekardır::)

HATİCE KÜBRA

Ankara'daki editörlerimizdendir. İnternethaber yayıncılık içinde elini sokmadığı site yok gibidir. Hepsinde emeği vardır. İnternethaber.com'un okur temsilciliği de ondadır, köşe yazarlığı da... Anlayacağınız 'çok' marifetli bir kızımızdır. 

MERVE EVREN
Merve hakkında rivayetler muhtelif. Önüne oturan gidiyor arkasında kalan telef oluyor::) 

Sık sık rejime girer. Okurları için hangi rejim daha faydalı test aşamasındadır. 

Şakayı bir yana bırakıp biraz daha ciddi bilgi verecek olursak... Merve bizim kadın ve moda editörlerimizden, çalışkanlığı ve kültürü ile öne çıkar. Hadi faydası dokunacak bir notu da ekleyelim; kendisi bekardır::)
merveevren.jpg

AHMET TOPRAK ÖZIŞIK
Ofiste en çok duyulan 'Ahmeeeetttt" nidasıdır... Bilgisayarım takıldı yetiş Ahmet... Yorumlar birikmiş editörleri uyar 'Ahmet'... Photoshop'um arızalandı yenisini yükle Ahmet... Benim burada yerim ısındı masamı değiştir Ahmet... İnternethaber'in 15. yıldönümü fotoğraflarımızı çek Ahmet... Emin olun tüm bunları yapar. Ama bir şeyi hala yaptıramadık. Elektrikleri kapat Ahmet::)
ahmet-özişik.jpg
Elbetteki bu kadar değiliz. Sosyal medyada Büşra Şimşek, Duygu Aslan ve Esra Aydın'ımız var. Yorum editörlerimiz Hazal Sülün, Zeynep Keykubat ve Şevin Özışık ekibimizin birer parçası.

71460.jpg

İnternethaberin kurucusu Hadi Özışık'ın 15. yıl için yazdığı  yazısı için tıklayınız

https://www.internethaber.com/aglaya-aglaya-degil-sukrederek-buyuduk-17619y.htm

 

71468.jpg

 

İnternethaber'in Genel Yayın Yönetmeni Hacer Alkan'ın 15. yıl yazısı için tıklayınız.

https://www.internethaber.com/internethaberi-kim,-nasil-yonetiyor-17618y.htm

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum