İŞTE OCAK AYI MAGAZİN GÜNDEMİ!

İŞTE OCAK AYI MAGAZİN GÜNDEMİ!

Medya Takip Merkezi (MTM), nabzını tuttuğu magazin ve sanat dünyasının Ocak ayı raporunu açıkladı. Raporda, magazin ve sanat camiasında ay boyunca gündemi oluşturan gelişmeler ve en çok konuşulan ünlü isimler belirlendi.

 İşte MTM’nin, Magazin Gazetecileri Derneği için hazırlamış olduğu araştırmasının detayları…

Magazin ve sanat dünyası 2019’un ilk ayına hızlı bir giriş yaptı. Yapılan medya araştırmasına göre Ocak ayının en dikkat çeken sanatçısı Fazıl Say olurken, 2018’in en çok konuşulan ismi Acun Ilıcalı’nın yılın ilk ayında da gündemden düşmediği görüldü.

Oyuncu Deniz Çakır hakkında ise bir AVM'de başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

“Halkı ve kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarıyla açılan soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verilen Çakır, 5 bin 062 haberin konusu oldu.

Ocak ayının en üzücü haberi ise 74 yaşındaki usta oyuncu Ayşen Gruda’dan geldi. 23 Ocak’ta hayata gözlerini yuman Ayşen Gruda, bir süredir pankreas kanseri tedavisi görüyordu. Yeşilçam’ın dev ismine medyada 7 bin 166 haberle yer verildi.

Fazıl Say, Truva Sonatı ve evliliği ile konuşuldu

Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, ayın en çok konuşulan ünlü ismi Fazıl Say oldu. Besteci ve piyanist Fazıl Say’ın Truva Sonatı'nın Ankara prömiyerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması, gündemin öne çıkan gelişmelerinin başında geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konser sonunda Fazıl Say'ı ayakta alkışlamış, sanatçıya Aşık Veysel'in "Kara Toprak" eserinin bulunduğu plağı hediye etmişti. İlgi çeken buluşmaya sosyal medya üzerinden yüzlerce yorum yapıldı. Gelen yorumlar arasında, Fazıl Say'ın yaklaşımını eleştirenlerin yanı sıra çok sayıda destek mesajı da bulunuyordu. 

24 Ocak’ta üç yıldır birlikte olduğu Ece Dağıstan ile İtalya'nın Milano kentinde evlenen Say, medyada 10 bin 750 haberle adından söz ettirdi.


Acun Ilıcalı işi ve özel hayatıyla magazin haberlerinde sıkça yer aldı

2018 yılının son günlerinde magazin gündemine son dakika olarak düşen olay, Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın ayrılması olmuştu. Evliliklerini bitirme kararı alan Ilıcalı ile Subaşı arasındaki gerginlik ise devam ediyor. Şeyma Subaşı’nın DJ Guido Senia ile görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Acun Ilıcalı, eski eşine düğün hediyesi olarak aldığı villayı 13 milyon euroya satışa çıkardı. Bunun yayında Acun Ilıcalı yapımcısı ve sunucusu olduğu programlarla da gündemdeki yerini korumayı sürdürdü.
O Ses Türkiye yarışmasının final yapması ile Survavior’ın çekimlerine başlayan ünlü televizyoncu, yarışmada yer alacak kişileri açıklamaya başladı. Adının aşk dedikodularına karıştığı Itır Esen’in ise Survavior YouTube kanalında sunuculuk yapacağı öğrenildi. MTM’nin raporuna göre Ilıcalı hakkında Ocak ayında medyada toplam 7 bin 680 haber yer aldı.

Cem Yılmaz sinemaya katkılarıyla gündemdeydi

Ocak ayında sinema yapımcıları ile Mars Cinema Group arasındaki promosyonlu bilet uygulaması tartışması, uzun süre gündemde kalan konu başlıklarından biri oldu. Bilet yanında mısır satarak maliyeti düşük tutup yapımcıların payını azalttığı iddia edilen Mars Group’un yetkili ismine twitter üzerinden tepki gösteren Cem Yılmaz’a, meslektaşları tarafından destek mesajları geldi. Konunun Meclis’e taşınması neticesinde “Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması Hakkında Kanun” onaylanarak dağıtımcıların yapımcılardan habersiz bilet kampanyası uygulamasının önüne geçilmiş oldu. Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Cem Yılmaz, promosyonlu bilet uygulamasının yanında “2 Arada” ve “Kaçamak” filmleri ile de çok konuşuldu. İki filmi aynı anda, aynı seansta ve tek bilet ile izlenebilecek şekilde vizyona girecek olan ünlü komedyenin, Ocak ayında 5 bin 298 haberde adından söz ettirdiği tespit edildi.

 

ocak2019_magazin_liste.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.