Janserey Nalân Yıldız... FÜTÜRSUZ FÜTÜRİST'TEN YENİ KİTAP!

Janserey Nalân Yıldız... FÜTÜRSUZ FÜTÜRİST'TEN YENİ KİTAP!

Araştırmacı yazar Janserey Nalân Yıldız’ın yeni kitabı, Fütürsuzca Fütüristim-Işınla Beni Scotty!’nin söyleşi ve imza günü 24 Ocak 2019 Perşembe günü Süzer Plaza Dolmabahçe Sahne’de gerçekleştirildi. ​

Yılın ilk yapay zekâ ve gelecek temalı etkinliği “World Future Society /Dünya Gelecek Derneği” üyesi olan araştırmacı yazar Janserey Nalân Yıldız’ın yeni kitabı, Fütürsuzca Fütüristim-Işınla Beni Scotty!’nin söyleşi ve imza günü 24 Ocak 2019 Perşembe günü Süzer Plaza Dolmabahçe Sahne’de gerçekleştirildi. ​

Janserey Nalân Yıldız, "Fütürsuzca Fütüristim - Işınla Beni Scotty" adlı yeni kitabını katılımcılar için imzaladı.

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi temsilcileri, akademisyenler ve davetlilerin katıldığı, “Yapay Zekâ, Simülasyon Evreni ve Geleceğin Zihnini Okumak” konulu söyleşide,  nöromorfik teknoloji, yapay zekânın geleceği ve yeni yüzü konuşuldu.

Moderatorlüğünü Janserey Nalân Yıldız'In yaptığı etkinlikte bilimsel gelişmeler ışığında, yenilikçi bir vizyonla geleceğe odaklanmamız gerektiğine inanan ODTÜ’den Ozan Gündüz ve GelecekHane’den Can Sinemli gibi “gelecekçi, gerçekçi ve iyimser” konuşmacılar yer aldı.

Söyleşide; Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi temsilcileri, akademisyenler beynin tam olarak keşfedilmemesi ve bilinç nedeniyle yapay zeka ve terminatör tarzı korkuların uzak ihtimal olduğu belirtildi. 

120 yıl sonra yapay zekâdan ve tüm problemlerin çözümlenmesinden dolayı tüm mesleklerin biteceği kaydedildi.

Elektrik ve Elektronik Mühendisi Ozan Turhan Gündüz, "30-40 yıl sonra insanların yapmak istemedikleri işleri yapay zekalar yapacağından çipli bir gelecek bizi bekliyor.

Organlar üretildiği için ölen son nesil biz olabiliriz. Tüm organların yedekleri olabilecek. Yapay zekâ 120 yılda tüm meslekleri bitirebilir.

Çünkü tüm problemleri çözecek sistem olacak. Akıllı telefonlar insanları aptallaştıracak" dedi.

Nalan Yıldız ise "Yapay zekâyı daha ne kadar geliştirebileceğini düşünen insan zekâsı ürettiği dijital zekânın çok gerisinde.

Bu zihniyetle devam edersek yeni ve aydınlık bir geleceğe ulaşma ihtimalimiz neredeyse hiç yok" ifadesini kullandı.

'IŞINLA BENİ SCOTTY' KİTABINA YOĞUN İLGİ

Katılımcılara teker, teker kitaplarını imzalayan fütürist yazar Janserey Nalân Yıldız, Kamer Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı Işınla Beni Scotty’i okuyucunun gündemini, gündelik hayatın koşuşturması dışındaki bilinç ve farkındalık seviyesine ve geleceğe odaklama amacıyla kaleme aldığını ifade ediyor.

nalanyildiz_imza.jpg

“Modern fizik başta olmak üzere tüm bilim dalları, doğruların her gün sorgulanıp sağlamasının yapıldığı deneyler ve bilgiler ışığında geleceği selamlıyorlar.

Her hafta güncellenen akıllı telefonlarımız kadar şanslı değiliz, pek çoğumuz ne yazık ki işe yaramayan zihinsel formatlara sıkışıp kalmış.

Yapay zekâyı daha ne kadar geliştirebileceğini düşünen insan zekâsı, ürettiği dijital zekânın çok gerisinde.

Geleceğin dilini konuşmaya başlamamız gerektiğini savunan Yıldız okuyucuları ile “Kuantum fiziğinin ve evrenin müziğinin buluştuğu yerde, insani duygularımızı, zaaflarımızı ortaya koyacak, bir yandan kalbimizin bir yandan zihnimizin gündüz düşlerini konuşacağız.

Oysa dünya asırlardır, var olanın ötesini görenler ve sınırların ötesinde bir gelecek inşa edenler sayesinde güzelleşti.

Bize düşen artık geçmişte ya da an’da olmak yerine gözlerimizi geleceğe çevirmek ve yıldızlara uzanmak.

Dünün dilini okuyup yazsak da artık ihtiyacımız olan gelecek okuryazarlığı. Kendi küçük gündemlerimizle, görmeyen gözlerimiz, duymayan kulaklarımız ve düşünmeyen beyinlerimizle buradan öteye yol yok! Kör noktalarımızı fark edip, kusurlu yanlarımızı iyileştirmeye mecburuz.

Bugünün rüyaları geleceğin gerçeği değil midir? İşte tam da bu yüzden, geleceğin rüyasını görmek isteyenlerin işini kolaylaştıracak modern zaman istihare duası gibi biraz bilimsel, biraz filmsel bir kitap kaleme aldım.

Kaptan’ın Seyir Defteri, daha parlak bir geleceğin günlüğünü tutabilmemiz için bizi bekliyor, hazırsanız rotamızı uzak yıldızlara çevirelim. “Işınla bizi Scotty!” diyor.

nalanyildiz_imza1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.