Kadıköy Life... KADIKÖY'ÜN BELEDİYECİLİKTE 40. YILI!

Kadıköy Life... KADIKÖY'ÜN BELEDİYECİLİKTE 40. YILI!

20 yıldır yayınlanan Kadıköy Life Dergisi yeni sayısında '1984’ten 2024’e Kadıköy’ün 40 yılı'nı inceledi.

Günümüzden 40 yıl öncesinde İstanbul Belediyesi’ne bağlı bir şube müdürlüğü olarak belediye hizmetlerinin sağlandığı Kadıköy, ilk kez 1984 yılında Kadıköy Belediye Başkanlığı tabelası altında yönetilmeye başlandı.

O günden bu yana her 5 yılda bir yapılan yerel seçimlerde Kadıköylülerin oylarıyla seçilen belediye başkanları, çok önemli hizmetlerde bulunarak Kadıköy’ün çehresini tamamen değiştirdiler.

Kadıköy Life Dergisi olarak Kadıköy’de belediyeciliğin 40 yılını masaya yatırdık. İlk belediye başkanı seçilen Osman Hızlan’dan başlayarak Cengiz Özyalçın, Selami Öztürk, Aykurt Nuhoğlu, Şerdil Dara Odabaşı gibi başkanları andık. “Kadıköy Mesut Olacak” sloganı ile 2024-2029 dönemi için Kadıköy Belediye Başkanı seçilen Mesut Kösedağı’nın vaatlerinden notları sayfalarımıza taşıdık.

DOPDOLU BİR DERGİ…

Öylesine dolu bir dergi hazırladık ki, günlerce elinizden bırakamayacaksınız. Dergi sayfalarında Yeşilçam efsanesi Ediz Hun’un Kaktüs Müzesi’nden Kemal Sunal Müzesi’ne; Melih Ziya Sezer’in Yeni Moda Eczanesi’nden Metin Akpınar’ın Ataşehir’de kurduğu Türkiye’nin ilk tiyatro müzesine;

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini kapsayan “İstanbul Alışveriş Caddeleri” raporundan İmamoğlu’nun Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm eleştirisine kadar ilgiyle okuyacağınız birçok haber yer alıyor.

NOSTALJİ YOLCULUĞU…

Derginizin 20 yıldır değişmeyen mottosu olan “Geçmişten geleceğe” konsepti içinde hazırlanan haberler, sayfalarımızın zenginliğini oluşturdu.

Asiland Sinan Karaman, Kadıköylülerin sahip olduğu eski otomobilleri “Kadıköy’ün terk edilmiş hazineleri” başlığı altında kaleme alırken; Hasanpaşa’nın ünlü börekçisi Tarihi Güler Börekçisi’nin 60 yıllık öyküsünü Yeliz Sancaktaroğlu yazdı.

Bir başka 60 yıllık öykü, Kadıköy’ün en eski markalarından Reşat Terlik’in hikayesini Pınar Baltacı aktardı. Yunan gazeteci Vana Stellou, yaşamakta olduğu Yeldeğirmeni semtini “Kadıköy’ün Montmartre’ı” olarak yorumlarken; Reha Kadak da Kadıköy’ün İtalyanları ve lezzetlerini gözler önüne serdi.

KÜLTÜR-SANAT OLMAZSA OLMAZIMIZ…

Kültür-sanat haberlerimizin de yine dopdolu olduğundan söz edebiliriz. Örneğin, pek çoğumuzu derinden üzecek içeriklerimiz arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi’nin “veda” haberi var. Galeri, “Zamanın İzleri” başlıklı son sergisiyle Kadıköy’de ve sanat dünyasında “iz” bırakarak çekiliyor.

Opera Sanatçısı-Yazar Anais Martin, “Her modanın modası geçer ama benim Moda’mın modası asla geçmez” diyerek kaleme aldığı “Her Yeri Resim Gibi Küçük Moda” kitabının öyküsünü Pınar Baltacı’ya anlattı. Sokak müzisyeni olarak zaman zaman sosyal medya hesaplarımızdan videolarını paylaştığımız ve on binlerce beğeni alan klarnet ustası Tamer Turan Tosun, hikayesini Asiland Sinan Karaman ile paylaştı.

Zuhal Olcay & Haluk Bilginer ikilisini yıllar sonra tekrar Moda’daki Oyun Atölyesi’nde bir araya getiren “Kel Diva” oyununu da Reha Kadak yorumladı.

KADIKÖY LIFE’A ULAŞABİLECEĞİNİZ ADRESLER:

Dijital olarak Turk Telekom e-Dergi uygulamasından ücretsiz olarak okuyabileceğiniz Kadıköy Life, ayrıca aşağıdaki adreslerde de sizleri bekliyor olacak:

Kadıköy sınırları içindeki dergi satış noktaları, Kadıköy ve Bostancı İskeleleri, Tarihçi Kitabevi, Mephisto Kitabevi, Gergedan Kitabevi, Barker Kırtasiye mağazaları. Kadıköy Life Dergisi’ni, diğer yayınlarımızı ve kitaplarımızı www.kiletisimyayinlari.com online satış sitemiz üzerinden inceleyebilir ve aynı gün kargo ile sipariş verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.