Magazin dünyasının acı kaybı... YÜKSEL ŞENGÜL'Ü KAYBETTİK!

Magazin dünyasının acı kaybı... YÜKSEL ŞENGÜL'Ü KAYBETTİK!

Hey dergisi, Milliyet, Ses dergisi, Hayat dergisi, Hafta Sonu, Hürriyet gazetesi ve Sözcü gazetesinde uzun yıllar çalışan duayen gazeteci Yüksel Şengül hayatını kaybetti.

2 yıldır amansız hastalıkla mücadele eden Yüksel Şengül'ün vefatı basın camiasında büyük üzüntü yarattı.

TGC’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yüksel Şengül’ün ölümünün ardından bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli meslektaşımız Yüksel Şengül’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Şengül’ün ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.”

Acı haberi, Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya duyurdu. 

Yüksel Şengül'ün cenaze töreni ile ilgili detaylat Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş şu açıklaması ile duyurdu:


gazetecilercemiyeti-paylasim.jpg

 

Yüksel Şengül kimdir?
1956 yılında Üsküp’te doğdu. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1976’da Milliyet gazetesinin efsane dergisi Hey’de muhabir olarak başladı. Milliyet ve Hey dergisinden sonra Ses ve Hayat dergilerinde çalıştı. 1985’ten 2003 yılına kadar Hürriyet Dergi Grubu’nun Hafta Sonu Dergisi’nde Yazı İşleri Müdürü ve editör olarak görev yaptı.2003 yılında ise derginin yayın koordinatörlüğüne getirildi.

1993-96 yılları arasında HBB Televizyonu’nda ‘Dobra Dobra’ adıyla sohbet programları hazırladı ve sundu. Ardından TGRT’deki ‘Klas’ programında ‘Dobra Dobra’yı sürdürdü. Ayrıca TGRT’de magazin editörlüğüyle program danışmanlığı görevini üstlendi. Star TV’de Bircan Silan ve Sema Eren’le birlikte hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan ‘Aramızda Kalmasın’ adlı programı hazırlayıp sundu.

‘Konuşanlar Konuşulanlar’ (1989) ve ‘Röportaşlar’ (1993) adlı iki kitabıyla MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) tarafından verilen ‘Yılın Röportajı’, ‘Yılın Haberi’, ‘Meslek Onur Ödülü’ ve pek çok plaketleri bulunmaktadır. 2009 yerel seçimlerinden önce TGRT Haber’de ‘Seçim Yolunda’ adlı bir sohbet programı hazırlayıp sundu.

Evli ve iki çocuk babası olan Yüksel Şengül, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sürekli basın kartı sahibiydi. 27 yıl görev yaptığı Hürriyet Dergi Grubu'ndan istifa ettikten sonra Sözcü gazetsine transfer olan Yüksel Şengül 9 yılı aşkın bir süredir Sözcü'ye özel röportajlar yapıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.