Ömür Gedik... "BİR GÜN HERKES VEJETERYAN OLACAK!"

Ömür Gedik... "BİR GÜN HERKES VEJETERYAN OLACAK!"

Ömür Gedik, vejeteryan olup da 1 yıl sonra pirzola yiyen Özge Özpirinçci ile ilgili düşüncelerini köşesine taşıdı.

İşte Ömür Gedik'in dikkatleri çeken o yazısı...

Cengiz Semercioğlu, vejetaryen olduğunu açıkladıktan bir yıl sonra pirzola yiyen Özge Özpirinçci’yi görünce vejetaryenlere olan inancını yitirdiğini yazdı.Özge et yemiş ya, bir gün herkes et yiyecekmiş!

Cengiz’in ağzına et koymadan yaşamaya devam eden onca vejetaryeni hiçe sayıp örnek olarak neden Özge’yi seçtiğini merak ettim doğrusu.


Vejetaryenlikten dönen Özge’ye karşı, bizde de etoburluktan vazgeçen Brigitte Bardot, Martina Navratilova, Albert Einstein, Franz Kafka, Jim Carrey, Paul McCartney, Leman Sam, Christian Bale, Anne Hathaway, Cameron Diaz, Richard Gere ve daha kimler kimler var.
Madem örneklerden genellemeler yapabiliyoruz, ben de bu ünlülere bakıp “Bir gün herkes et yemekten vazgeçecek” diyebilirim o zaman.


Bir de şunu söylemezsem rahat edemem; Özge’ye bakıp “Vejetaryenlere inancım kalmadı” demekle, vejetaryenliği bir vicdan meselesi, bir felsefe olarak seçip yollarından dönmeyenlere ayıp etmiş olmuyor musun Cengiz’cim? 

İnek deyip geçme

 

İnekler yiyecekten başka ne ister?
Hatta yeme içmeden daha fazla ne ister?
Dışarı çıkmak, çimlerde dolaşmak...


Evet, British Columbia Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre inekler dışarıda özgürce dolaşmayı yeme içmeye tercih ediyorlar.
Peki bu hayvanları et ve süt için besleyen gelişmiş ülkelerdeki ineklerin yüzde kaçı ömürleri boyunca dışarı çıkıyor, çimlere ayak basıyor?
Ne yazık ki, sadece yüzde 20’si.
Geri kalanı ömürlerini insanlara et ve süt sağlamak için dört duvar arasında, kapalı, daracık yerlerde geçirmek zorunda bırakılıyor.


Doğumdan ölüme kadar.
Ne berbat bir sömürü, ne büyük işkence, öyle değil mi?

.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.