Ovalı Konya Mutfağı... KONYA`NIN GELENEKSEL LEZZETLERİ İSTANBUL`DA...

Ovalı Konya Mutfağı... KONYA`NIN GELENEKSEL LEZZETLERİ İSTANBUL`DA...

Konya; 13. Yüzyıl`dan bu yana her türlü görüşün ifade edildiği ve hoş görüldüğü, her döneme ait olan filozof ve düşünürlere ev sahipliği yapması, düşünsel anlamı ile kültür mozaiği oluşmuş önemli bir kültür ve sanat merkezi.

Konya Mutfağı ise bu kültür mozaiğinden oldukça etkilenmiş, Selçuklu Saraylarında gelişip Mesnevi kültürü ile yoğrularak bu günkü zenginliği ile Klasik Türk Mutfağı' nın temellerini oluşturuyor.

Konya Mutfağında günümüzde dahi doğumdan ölüme her türlü olaylarda yemek sunumu yapılıyor. Özel düğün ve davetlerde "Kara Yemek Takımı", "Aşçı Takımı", "Çebiç Asma daveti", "Komşu Kaldırması", "Gece Arabaşı ve Helva Sofralar"ı, "Çetnevir", "Soğukluk" gibi yemek sunumlarının yanı sıra gece yatmadan önce verilen "Yat Geber" diye adlandırılan öğünlerle zengin ikramları bulunuyor.

Konya Mutfağının şekillenmesinde Mevlevi Mutfağının rolü büyük, dünyada adına yaptırılan ilk aşçı olarak bilinen Ateş-baz-ı Veli türbesi Konya'nın Meram ilçesinde bulunuyor?

Konya Mutfağında en az değişikliğe uğrayan bölüm ise Ova Köyleri. Ova köyleri Selçuklu mutfak geleneğini bu gün dahi en iyi şekilde uygulanıyor ve korunuyor.

KONYA LEZZETLERİNİ İSTANBUL'LA BULUŞTURDUK.

Konya Fırın Kebabı, Konya Tirit Kebabı, Konya Sac Kavurması, Etli ekmek, Bıçak Arası, Peynirli Pide, Tahinli Pide, Etli Yaprak Sarması, Bamya Çorbası, Arabaşı Çorbası, Sac arası Tatlısı, Sütlü İncir Tatlısı, Galle Kabak Tatlısını geleneksel sunumu ile sergileyerek Konya Mutfağının lezzetlerini İstanbul'la buluşturduk.

Konya'nın çarşı yemeği olarak bilinen Etli Ekmek, Bıçak Arası gibi meşhur lezzetleri uzun tahta servisleriyle, Arabaşı Çorbası ise özel hamuru ile geleneksel sunumu ile hizmet veren Ovalı Konya Mutfağı İstanbul'da Konya Mutfağı dendiğinde ilk akla gelen marka oldu.

Ovalı Konya Mutfağında, uzun ve keyifli kahvaltı için de yöresel lezzetlerin de bulunduğu serpme usulü Konya Köy Kahvaltısı ile güne sağlıklı ve dinç başlayabilirsiniz.

Zengin seçeneklerden oluşan kahvaltıda yok yok. Konya Yöresinde yaygın olarak kahvaltıda sunulan patatesli, kıymalı, peynirli Sıkma Çeşitleri, Güveçte Sündürme (Konya Peynirinin güveç kabına konularak fırına verilmesi ile oluşan muhteşem lezzet) Konya Bez Tulum Peyniri, Konya Divle Peyniri, Çörekotlu Tulum Peyniri, Dil Peyniri , Zeytin çeşitleri, Konya Beyaz Kiraz Reçeli, Konya'dan gelen Çilek Reçeli, Ceviz Reçeli gibi mevsim reçeller, Bal, Kaymak, Tahin, Pekmez bunlardan bazıları.

Üstelik; Kahvaltıda sunulan Konya'dan gelen lezzetleri ( Konya Bez Tulum Peyniri, Konya Divle Peyniri, Tulum Peyniri, Çörekotlu Tulum Peyniri, Konya Beyaz Kiraz Reçeli, Çilek Reçeli, Ceviz Reçeli, Tahin, Harnut( Keçi boynuzu ) Pekmezi vb) evinizde de tadabilmeniz için perakende satışı mevcut.

Konyalı Ova Mutfağı ilk şubesi olan K.Çekmece ? Sefaköy' den sonra açtığı Başakşehir-İkitellideki şubelerinde sergilediği kaliteli, lezzetli sunum ve şık mekân ayrıcalığı, İstanbul'un gözde semti Beylikdüzü'nde Beykent kavşağı üzerinde ve Anadolu yakasında Kartal'da açtığı şubelere de yansıyor?

Konyalı Ova Mutfağı tüm şubelerinde çocuk oyun odası, ücretsiz otopark ve vale hizmeti, wireless Internet bağlantısı, özel organizasyonlarınız için oluşturulan VIP salonları ile hizmet vermeye devam ediyor??

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.