Quente? TÜRKİYE'DE İLK BREZİLYA MUTFAĞI?

Quente? TÜRKİYE'DE İLK BREZİLYA MUTFAĞI?

İstanbul'un gözde mekanlarından Sortie'nin içinde yer alan QUENTE, Türkiye'de orjinal Brezilya mutfağını sunan ilk ve tek mekan olarak şimdiden dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Bu yazın gözde mekanlarından olmaya aday olan QUENTE, Brezilya geleneği *Churrascaria'yı Istanbullular'ın beğenisine sunuyor... Bu sektördeki 24 yıllık tecrübesi olan BLT Grup'un genç kuşak yöneticileri ERKAN BOLAT, EMRE BOLAT ve AKIN ERULAŞ'ın girişimi , PAŞHAN YILMAZEL 'in işletmeciliği ile hayat bulan QUENTE, 15 Mayıs itibariyle konuklarını ağırlamaya başlayadı.

Sortie'nin açılış gecesinde tüm mekanları içinde en çok ünlüyü ağırlayan mekan da kuşkusuz ki Quente'ydi.. Cem Davran, Merve Sevi, Begüm Kütük, Nilay Dorsa, Seçkin Piriler, Berna Arıcı ve Nihat Doğan o gece Quente'de olmayı tercih etmişerldi...

Sortie'de denize sıfır noktada şıklığı ile göz kamaştıran, ismi Portekizce'de "sıcak" anlamına gelen QUENTE; toplam 120 konuk kapasitesine sahip? Brezilya usulü açık ateste et pişirme tekniği olan ve Portekizce'de mangal anlamına gelen Churrasco'yu Türkiye ile tanıştırmaya hazırlanan QUENTE, özel Brezilya tuzundan, özel pişirme ünitelerine kadar birçok detayı Brezilya'dan temin ederek eşsiz lezzetini koruyacak. Ayrıca etlerin en az 20 gün dinlendirilmesi de lezzet sırlarının arasında yer alıyor.

YEŞİL- KIRMIZI TERCİH SİZİN !

Çok özel bir mutfak olmasının yanı sıra lezzet fırtınası yaratacak özel sunumu ile ilk olma özelliği taşıyan QUENTE Churrascaria'nın lezzeti; QUENTE için özel olarak Türkiye'ye gelen Brezilyalı Şef DARCI VARGAS 'in mutfağından çıkıyor. Churrascarria geleneğinin Türkiye'ye taşındığı QUENTE'de, Brezilya'dan gelen özel şişlerde bütün olarak yer alan etler, masada kesilerek konuklara servis ediliyor.

QUENTE'ye gelenler ayrıca farklı süpriz uygulamalarla da karşılacaklar. Sınırsız lezzete fix fiyat sunan QUENTE'de masalarda; bir tarafı yeşil, bir tarafı kırmızı plakalar yer alacak. Masada plakanın YEŞİL tarafı üstte olduğunda 'et servisine devam', KIRMIZI tarafı üstte olduğunda ise 'et servisi istemiyorum' anlamına gelecek.

SAMBANIN GİZLİ ENERJİSİ : Caipirinha

QUENTE'de konukların tadına mutlaka bakmaları önerilen, Brezilya mutfağına özel birçok lezzet yer alıyor. Brezilya'dan getirilen özel Cachaca, kristal şeker ve lime ile yapılan, Brezilya samba barlarının vazgeçilmez içkisi Caipirinha İstanbul gecelerinin yeni enerjisi olmaya aday. Ayrıca mangalda Ananas tatlısı, kızarmış muz, Brazilian Papaya Cream, çok çeşitli zeytinyağlı ve ara sıcaklar da QUENTE'nin gözdelerinden olacak. Şili, Arjantin ve Portekiz şarapların ağırlıklı olduğu geniş içki mönüsü ise çok farklı alternatifler sunacak.

* Churrascaria

1800'lü yıllarda Brezilya'nın güneyinde büyükbaş sürü kovboylarının (Gaucho), büyük ve küçükbaş hayvanların farklı kesim metodu ve çevirme prensibiyle yaptıkları yöntem, 1970'li yıllarda ticari olarak Brezilya'da çığ gibi büyümeye başlamıştır. Ardından Amerika'da son yıllarda da Avrupa'da yaygınlaşmaya başlamış olan Brezilya mutfağı "Churrascaria", BLT Grup'un yatırımıyla şimdi de Türkiye'de.

Mekanın halkla ilişkilerini ise geleceğin çok ünlü model ve oyuncusu olarak gösterilen Sinem Ayşe yapıyor...

Ayrıntılı Bilgi ve Rezervayon için:

www.bltgrup.com 0212 327 46 06

FOTOĞRAFLARI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERLERİNE TIKLAYABİLİRSİNİZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.