Saffet Emre Tonguç...AŞKI İÇİN BİR ESER DAHA ‘KANATLARIMDA İSTANBUL’!

Saffet Emre Tonguç...AŞKI İÇİN BİR ESER DAHA ‘KANATLARIMDA İSTANBUL’!

“İstanbul benim aşkım” diyen Saffet Emre Tonguç’un İstanbul sevdası, önemli ve arşiv niteliğinde bir eserle ölümsüzleşti ve ‘Kanatlarımda İstanbul’ kitabı yayımlandı.

Saffet Emre Tonguç, İstanbul’un 80 farklı noktasını şehrin büyüleyici fotoğrafları ve anekdotlarıyla anlattığı kitabın lansmanı önceki gün Raffles İstanbul’da gerçekleştirildi.

Tarihçi-Yazar Saffet Emre Tonguç’un İstanbul tutkusunun ilham verdiği ‘Kanatlarımda İstanbul’ adlı eser, İstanbul’u tarihiyle birlikte bir metropol yapan her detayını ve noktasını içeren kapsamlı bir rehber ve unutulmaz bir arşiv olarak raflardaki yerini aldı.

 


 

2 yıllık yoğun bir çalışma sürecinin sonunda yayına hazırlanan ve İstanbul’un 80 farklı noktasını hem tarihi hem de bugünüyle anlatan kitabın lansmanı önceki gün Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlendi.

saffetemre_semiramispekkan.jpgsaffetemre_pervinersoy.jpg

Medya, sanat ve iş dünyasından önde gelen simalarının katıldığı lansmana; Pervin Ersoy, Revna Demirören, Semiramis Pekkan, Sunay Akın, Leyla Alaton, Sevan Bıçakçı, Berrin Zorlu, Jaklin Güner, Atıl Kutoğlu, Azra Kohen, Banu Yentur, Çiğdem Kamer, Daphne Behar, Dilek Avşar, Şebnem Çapa, Yasemin Kamhi, Saba Tümer gibi isimler katıldı.

saffetemretonguc_kitap_imza.jpg

Lansmanda davetliler Saffet Emre Tonguç’un imzasını almak için uzun kuyruklarda bekledi. Tonguç, lansman sırasında 1100 kitabı tek tek imzaladı.

“Kendine Hayran Bırakan Bir İstanbul”

saffetemretonguc_kitap_ekip-001.jpg

Kitabın hazırlık sürecinde şehre olan aşkının yinelendiğini anlatan Tonguç, lansmanda “İstanbul’u anlatmak için önce anlamak, anlamak için de önce hissetmek gerekti.

Hislerin peşine düştük. Yüzümüzü 21. Yüzyıl metropolünden ayrılmadan 8500 yıllık tarihe döndük.

Her zaman şaşırtan, keşfetmeye doyulamayan, şahsına münhasırlığın şımarıklığını yaşayan ve yaşatan bir kenti anlatmak elbette kolay değildi. Kolay olsun diye değil, adı İstanbul olsun diye yazdık.

Çok kültürlü, çok renkli, eskiyi ve yeniyi harmanlayan, farklılıkları koynunda yan yana saklayan, güzelliği küsleri barıştıran, tarihi kendine hayran bırakan bir İstanbul yansıttık” sözleriyle yani kitabını anlattı.

Önce Koleksiyon Baskısı Rafa Çıkıyor

Tonguç’un İletişim Danışmanı Zeynep Şahin Tutuk’la birlikte kaleme aldığı kitap, Alfa Yayınevi’nden okuyucuyla buluşuyor.

Avrupa Yakası’nda Tarihi Yarımada ile başlayan ‘Kanatlarımda İstanbul’, Anadolu Yakası ve ardından Prens Adaları ile sona ererken bu masal diyarını, şehrin en önemli simgelerinden bir martının kanadında betimliyor.

Kitapta, İstanbul’un birbirinden büyüleyici hallerini yansıtan 170 fotoğraf yer alıyor.

Drone fotoğraflarına getirdiği özgün yorumla Halit Bilen tarafından çekilen ve görsel bir şölen sunan fotoğraflarda, şehrin farklı mevsimlerdeki ve günün farklı saatlerindeki renkli görüntüleri yer alıyor.

Daha önce görülmemiş açılar yakalanan fotoğrafların eşliğinde İstanbul, masalsı bir dille anlatılıyor.

‘Kanatlarımda İstanbul’ öncelikle büyük boyutlu ve kalın kapaklı koleksiyon baskısıyla satışa sunuluyor.

2020’nin ilk aylarında ise kitabın taşınabilir boyutlu olan ikinci versiyonunun yayımlanması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.