Sahan? 10 MASALI KÜÇÜCÜK DÜKKANDAN 7 DEV ŞUBEYE?

Sahan? 10 MASALI KÜÇÜCÜK DÜKKANDAN 7 DEV ŞUBEYE?

Bulaşık makinesinin ilk kez restaurantlarda kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapı kullanımı, motorlu araçların paket serviste kullanımı gibi yiyecek sektöründe bir çok ilk Sahan sayesinde gerçekleşmiş...

Sahan, 1970 yılında dönemin tatil beldesi Caddebostan'da küçük bir lokanta olarak açıldı. 1984 yılında Tahir Tekin Öztan Plajyolu'nda kendisine ait ilk şubesini açtı.

Yenilikçi ve yaratıcı girişimci Öztan, " ilk kez bulaşık makinesinin kullanımı, fotoselli musluklar, otomatik kapı kullanımı, motorlu araçların paket serviste kullanımı gibi" o tarihler için çok farklı uygulamaları ilk kez lokantasına getirerek yeme içme sektöründe birçok yeniliğin ilk uygulayıcısı oldu.

Sahan'ın genç bir işletmecisinin olması büyümeyi ve gelişmeyi beraberinde getirdi. 1992 yılında Acıbadem Sahan, 1994 yılında Suadiye Sahan, 2000 yılında Ümraniye Carrefour Sahan, 2003 yılında Sahan Vega, 2007 yılında değişik sunum tarzı ve özel sosların kullanıldığı, Gaziantep'in yöresel lezzetlerinin her kesime hitap ettiğini rezervasyonsuz yer bulmanın neredeyse imkansız olduğu Sortie Sahan ve 2008 yılında Bostancı Sahan açıldı.

1970 yılında on masa ile başlayan macera, bugün ISO ve Gıda Güvenliği Standardı belgelerine sahip 7 şubesi ile dev bir markaya dönüştü

SAHAN VEGA

2003 yılı Şubat ayında Ataşehir girişinde Trio Konutları'nın karşısında , içerisinde doğal ürünler marketi bulunan, çocuklu ailelerin rahat edebilmeleri için pedagogların gözetiminde çocuk restoranı ve oyun odası olan, ayrıca işadamları için internet bağlantısı, özel toplantı ve organizasyonlar için kullanılan 50 kişilik bir salonu bulunan, arabalarıyla gelen müşteriler için araba yıkama hizmeti veren 1500 kişilik kapasiteye sahip Sahan Vega faaliyete geçti.

Ard arda açtığı Sahanlarla yarattığı markayı sağlamlaştıran ve beşinci şube Sahan Vega için "Eğer başaramasaydım bu işi bırakırdım" diyen Öztan, bu şubede projelerini gerçekleştirme fırsatını buldu.

Öztan, hijyene verdiği önemden dolayı çalışanlarına düzenli olarak manikür ve pedikür yapılmasını ayrıca tüm personel için seminer ve eğitimler verilmesini sağlamaktadır. Prof.Dr. Arif Verimli, Dr. Yasemin Savaş, psikolog Nilgün Dinçer ve Cüneyt Yılmazoğlu psikolojik danışmanlık yapmakta ve motivasyon arttırmak için eğitim vermektedirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.