ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA !

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nisan ayının 3. haftasında 1’i yeni, 14 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA BU HAFTA (19-23 Nisan 2017)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nisan ayının 3. haftasında 1’i yeni, 14 oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

19-23 Nisan 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar şöyle;

"Sızı", "Geç Kalanlar", "Ay Işığında Şamata", "Hayal-i Temsil", "Macbeth", "Karıncalar (Bir Savaş Vardı)" ve çocuk oyunları "Pollyanna", "Dedektif Köpek Cash", "Yaşasın Barış", "Define Adası", "Alaaddin’in Sihirli Lambası", "Üzgün Ağaçlar Ülkesi", "Harikalar Mutfağı" ve "Palyaço Prens".

23 Nisan 2017 Pazar günü 33. Çocuk Şenliği kapsamında tüm çocuk oyunlarımız ücretsizdir.

Nisan ayının 3. haftasında sahnelenecek oyunlar ve konuları şöyle;

"GEÇ KALANLAR"

Yaşadığımız her günü güzel bir güne dönüştürmek varken, "güzel bir gün"ün bize çıkıp gelmesi için öylece oturup bekleriz. Çoğu zaman yaşamak yerine erteleriz.

Tüketmenin bencilliğini, paylaşmanın samimiyetine yeğleriz. Oysa ihtiyacımız olan tek şey, biraz farkındalıktır. "Geç Kalanlar", sordukları ve sordurduklarıyla seyircisine derinlikli bir yüzleşmenin resmini gösteriyor. Pervin Ünalp’ın yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda;

Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman, Zafer Kırşan rol alıyor. Oyun; 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

"AY IŞIĞINDA ŞAMATA"

Çalışkur apartmanında yaşayan Çalışkur ailesi'nin ve apartman sakinlerinin sahte ilişkilerini ve yozlaşan aile yapısını gösterirken, küçük dünyalarından dış dünyaya bakışlarını eleştiren, seyirciyi eğlendiren, güldüren ve sürprizlerle şaşırtan bir oyun.

Haldun Taner’in yazıp Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Arda Aydın, Aziz Sarvan, Berrin Koper, Ceysu Aygen, Derya Çetinel, Emrah Can Yaylı, Emre Narcı, Ertan Kılıç, Esra Ede, Gökhan Eğılmezbaş, Gökhan Mete, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, Mehmet Bulduk, Nilay Yazıcıoğlu, Özge Midilli, Özgür Dağ, Samet Hafızoğlu, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Şevket Avşar, Tuğçe Açıkgöz ve Yonca İnal rol alıyor.

Oyun; 20-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

ÇOCUK OYUNLARI

"DEDEKTİF KÖPEK CASH"(5+ Yaş)-Yeni Oyun

Mert, Pıtır ve Yaramaz’ın hayatları, oyuncak makinesi Oyu-Maki’nin keşfiyle değişir. Üç arkadaş, oyuncaksız çocuklara oyuncak dağıtmak üzere yola koyulurlar fakat Oyu-Maki’nin kaybolmasıyla masallar dünyasına kadar uzanan bir maceraya atılırlar.

Oyu-Maki’yi ararken en büyük yardımcıları kim dersiniz? Dünyanın en kocaman burunlu dedektifi, Dedektif Köpek Cash! Kaan Elbingil’in yazdığı Berna Adıgüzel’in yönettiği oyunda Cash, İrem Okyay, Sezai Aydın, Emre Şen, Mert Aykul, Onur Demircan, Pınar Demiral, Tankut Yıldız, Tarık Köksal, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

"YAŞASIN BARIŞ" (5+ YAŞ)

Birbirleriyle ürettiklerini paylaşarak dostça yaşayan koyun ülkesi ve buğday ülkesi sadece kendini düşünen bencil vezirin hain planlarıyla savaşa başlarlar. Buğday ülkesinin her şeyin farkında olan prensesi kendini feda ederek "düşman ülkeye" gizlice girer.

Mızıkasının umutlu ezgileriyle vezirin planlarını ortaya çıkarır ve herkesin ısrarla istediği barışı getirir. Hasan Erkek’in yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Cafer Alpsolay, Çağlar Ozan Aksu, Emrah Can Yaylı, Ercan Demirhan, Pelin Abay, Uğur Dilbaz, Volkan Öztürk, Yağmur Damcıoğlu Namak’ın rol alıyor. Oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

"DEFİNE ADASI" (7+Yaş)

R. L. Stevenson’ın yazıp Cem Karakaya’nın yönettiği oyunda, efsanevi korsan Kaptan Flint'in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve o haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen Uzun John Silver ve Kaptan Flint'in eski tayfalarının hikayesi anlatılıyor.

Oyunda; Alp Tuğhan Taş, Asrın Gurur Kuyucak, Ayşem Yağmur Ulusoy, Barış Çağatay Çakıroğlu, Cemal Ahhan Şener, Çağatay Palabıyık, Derya Keykubat, Dilay Taşkaya, Direnç Dedeoğlu, Gizem Akkuş, Gülce Çakır, Pelin Budak, Reyhan Karasu, Seda Çavdar, Selim Can Yalçın, Şeyda Arslan, Şirin Kılavuz, Tanju Girişken rol alıyor.

Oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

"ALAADDİN’İN SİHİRLİ LAMBASI" (6+ Yaş)

Alaaddin, iyi niyetli, sevgi dolu, müziği çok seven bir gençtir. Rüyalarında gördüğü prensesle evlenmektir hayali. Ama bir türlü iş bulamaz kendine. Bir gün çok uzaklardan, şarkılarını dinleyen güzeller güzeli prensesle karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar.

Kral'ın kötü yürekli veziri ise sihirli lambanın Alaaddin'in evinde olduğunu öğrenmiştir. Bakalım Alaaddin Cin'inde yardımıyla önüne çıkan zorlukları aşabilecek mi?

Turgay Yıldız’ın yazıp Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Ceysu Aygen, Serkan Bacak, İbrahim Can, Hamit Erentürk, Emre Çağrı Akbaba, Cihan Kurtaran ve Nilay Yazıcıoğlu rol alıyor. Oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

"ÜZGÜN AĞAÇLAR ÜLKESİ" (5+ YAŞ)

Gökçe Yaşar’ın yazıp, Yeşim Koçak ve Selin Türkmen’in yönettiği "Üzgün Ağaçlar Ülkesi"nde tüm ağaçlar artık kocaman meyveler vermektedir. Kral da, yemeğe düşkün Kraliçe de bu işten pek memnundur.

Ama Büyücü’nün daha büyük meyveler yetiştirmek için hazırladığı iksirler, aslında bütün ağaçları hasta etmekte, kurutmaktadır. Prenses, ne yapsa da Kral babasına bunu anlatmayı başaramaz.

Günün birinde Kraliçe de Prenses de iksirli meyvelerden yiyerek uykuya dalar. Şimdi Kral çok sevdiği kızı ve Kraliçe’sini uyandıracak bir çare bulmak zorundadır.

Buğra Can Ildırışık, Can Alibeyoğlu, Can Tarakçı, Mehmet Soner Dinç, Melisa Demirhan, Okan Karaca, Şenay Bağ ve Zeynep Ceren Gedikali’nin rol aldığı oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

"POLLYANNA" (7-77 Yaş)

Annesi yıllar önce yaşamını yitirince, yardım derneği himayesinde yaşamaya başlayan Pollyanna, babasını da kaybettiği haberini alır. Bu hayat dolu küçük kız, katı ve kuralcı biri olarak tanınan Polly Teyzesiyle birlikte yaşayacaktır.

Pollyanna’nın konağa gelmesiyle beraber çevredeki herkesin hayatı değişmeye başlar. Dünya çocuk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Pollyanna, her tür olumsuz durumda bile ”mutluluk”un yaratılabileceğini; çözüm üretebilme yeteneği kazandıktan sonra hayata umutla bakılabileceğini anlatıyor.

Eleanor H.Porter'ın aynı adlı eserinden Binnur Şerbetçioğlu'nun uyarlayıp yönettiği oyunda; Berk Samur, Canan Kübra Birinci, Çağrı Özgür Hün, Destan Batmaz, Dolunay Pircioğlu, Emrah Derviş Soylu, Ezgim Kılınç, Hüseyin Kefeli, Nazan Yatgın Palabıyık, Onur Şirin, Ömer Barış Bakova, Serap Doğan, Yeşim Mazıcıoğlu, Z. Bahar Çebi ve Zeynep Çelik Küreş rol alıyor. Oyun; 20-23 Nisan 2017 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

"HARİKALAR MUTFAĞI" (7+ Yaş)

Haluk Işık ve Ege Işık’ın yazdığı Arda Aydın’ın yönettiği "Harikalar Mutfağı"nda Papatya Sokağı'nda lokantaları olan iki aşçı Gümüşkepçe ve Kırıkçatal'ın yemek pişirme macerası anlatılıyor.

Oyunun önemli kahramanları, kedi Yorgunpençe, fare Kazmadiş ve bayan Gülücük’tür. Oyunda ustalığın, bir işi yaparken gösterilen özen, sevgi ve dikkatle ortaya çıkabileceği düşüncesi işleniyor. Özgür Dereli, Ertan Kılıç, Berfu Aydoğan, Gözde İpek Köse ve Nilay Bağ’ın rol aldığı oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

"PALYAÇO PRENS" (+3 YAŞ)

"Palyaço Prens", çocukların hayal dünyalarının masal olgusu ile beslenmesi için kurguladığımız bir oyun. Kahramanlar, olaylar, olup biten her şey bir masal. Tiyatro, bu masalın onlara anlatılabilmesi için kullandığımız araçlardan sadece biri.

Günümüzde prensler, prensesler yok ama masalımızda onlara ait gördüğümüz tüm duygular hala var. Şefkat-acımasızlık, iyilik-kötülük, mutluluk-mutsuzluk... En önemlisi sevgi... O hep vardı, hala var.

Palyaço prens sevgiyi renklerle anlatan bir oyun. Oyunda; Arda Alpkıray, Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Ayşecan Tatari, Deniz Yeşil Mavi, Doğan Şirin, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Musa Arslanali, Özgün Akaçça, Özgür Dağ rol alıyor. Oyun; 23 Nisan 2017 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

"SIZI"

Yıl 1913, Anadolu Coğrafyası dış güçlerin yaratmaya çalıştığı bir kaosun eşiğindedir. Yıllarca yan yana yaşamış, birbirini kardeş bilmiş halk kışkırtılmaktadır. Bir gurup Ermeni Ailesi bunun bir parçası olmamak için önce İstanbul’a, sonra Paris’e gitmek zorunda kalır. Yıl 1941, dünya siyaseti daha da büyük bir çıkmaza sürükler onları.

Büyüdükçe büyüyen tehlike, yaklaşan savaş, Anadolu özlemi,  içinden çıkılmaz bir hale gelince ne yapacaklardır? “Her karanlığın sonunda güneş yine doğar, her acıdan geriye derin bir sızı kalır.” 

sizi.jpg

Salih Efiloğlu’nun yazıp Kubilay Penbeklioğlu’nun yönettiği oyunda; Ali Murat Altunmeşe, Emel Bertan, Erhan Özçelık, Ersın Sanver, Esin Umulu, İrem Erkaya, Kamer Karabektaş, Mert Asutay, Musa Arslanali, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Samet Silme, Seda Yılmaz, Şirin Asutay, Yasemin Tunca ve Yılmaz Aydın rol alıyor.

Oyun; 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

"MACBETH"

"İyi kötüdür, kötü de iyi" W.Shakespeare Herkes tarafından iyi bir savaşçı ve iyi bir insan olarak bilinen Macbeth, savaş sonrası yurduna dönerken karşılaştığı cadılardan gelecekte kral olacağını öğrenir.

Bu kehanet,Macbeth'in içindeki kötü tutkuları harekete geçirir ve sonunu hazırlar. Kukla ve dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği bu uyarlamada Macbeth sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıkıyor.

macbeth.jpg

 William Shakespeare’in yazdığı, Ulviye Karaca’nın yönettiği oyunda; Damla Cangül, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Şirin Kılavuz Sevinç ve Tuğrul Arsever rol alıyor. Oyun; 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

"HAYAL-İ TEMSİL"

Eski makyör Dikran Efendi'nin; hayalle hatırayı iç içe geçiren masalı; sahnenin "ilk kadın"ları Afife Jale ve Bedia Muvahhit'i; çocuklukları, aşkları, tutkularıyla, ilk kez seyirci karşısına çıktıkları sahnede, Darülbedayi sahnesinde bir araya getiriyor.

hayal-i-temsil.jpg

 Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda; Hümay Güldağ, Şebnem Köstem, Yiğit Sertdemir rol alıyor. Oyun, 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

"KARINCALAR - BİR SAVAŞ VARDI"

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şeyini anlayamadığı savaşta firar eder. Özgürlüğe koşup sevgilisine kavuşacağını sanırken ayağı bir mayına kilitlenir.

İşgal için gittiği topraklarda kendine esir olan asker, hayatta kalabilmek için, topuğunu mayından ayırmamak zorundadır. "Burada ne kadar kalırım, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, artık ben seni bekliyorum!.." 

karincalar-(bir-savas-vardi).jpg

Boris Vian ve John Steinbeck'in metinlerinden yola çıkarak Gökhan Aktemur'un oyunlaştırdığı, Ergun Üğlü'nün yönettiği oyunda Mert Turak rol alıyor. Oyun, 20-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.