SİLİFKE'NİN GEZİLECEK YERLERİ VE EN İYİ OTELLERİ!

SİLİFKE'NİN GEZİLECEK YERLERİ VE EN İYİ OTELLERİ!

Tarihi boyunca birbirinden farklı medeniyetler ve imparatorluklara ev sahipliği yapan Silifke, sınırları içinde bulunduğu medeniyetleri günümüze kadar oldukça iyi şekilde korumayı başaran önemli bir bölgedir.

Tarihi açıdan oldukça zengin olan Silifke, tarihe ilgi duyan ve tertemiz hava ve doğal güzellikleri görmek isteyenler tarafından son dönemlerde keşfedilen bir bölgedir.

İklim ve bitki örtüsünün oldukça zengin olduğu, Antik kentlerin bolca bulunduğu Silifke, belki de Türkiye’de görmeniz ve gezmeniz gereken en önemli bölgelerin arasında ilk sırada gelmelidir.

Oldukça önemli bir bölgesi olması sebebiyle kesinlikle gezilmesi ve antik kentleri ziyaret etmeniz gereken bir bölgedir.

Silifke otelleri ise konforlu otelleri, güler yüzlü personellerin yanı sıra ev rahatlığını sunarak oldukça rahat hissetmenizi sağlayan otellerdir.

Gezilecek ve görülecek antik kentlere yakın bir bölgede olmaları nedeniyle büyük avantaj sağlayan Silifke otelleri, yılın her döneminde ziyaret edebileceğiniz ve konforu yakalayabileceğiniz bir bölgedir.

Ancak Silifke otelleri hakkında detaylı bilgiler vermeden önce gerek iklimi ve doğasının yanı sıra günümüze kadar en iyi şekilde ayakta durmayı başarmış antik kentler hakkında bilgi verelim.

Silifke’de Gezilecek ve Görülecek Bölgeler

  • Adamkayalar Vadisi: Şeytanderesi mevkisinde bulunan Adamkayalar vadisi, dik kayalar üzerinde bulunmaktadır. Adamkayalar üzerinde bulunan insan kabartmaları görenleri hayrete düşüren ve heyecanlandıracak kadar önemli bir bölgedir. 18 farklı kabartmanın bulunduğu Adamkayalar, 2 çocuk, 4 kadın ve 11 erkek kabartmasının yanı sıra bir de keçi kabartması bulunmaktadır. Milattan Önce 3.yüzyıla kadar dayanan bu kabartmalar görülmesi gereken en önemli bölgedir.
  • Cennet – Cehennem Mağaraları: Narlıkuyu bölgesinde yer alan Cennet – Cehennem mağaraları, Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından koruma altına alınmış bir bölgedir. Popülerliği ülke sınırlarını aşarak dünyanın her bölgesinde bilinen bu bölgeye dünyanın dört yanında yabancı turistler ziyaret etmektedir. Silifke merkeze 21 kilometrelik mesafede bulunan Cennet – Cehennem mağaralarını Silifke ziyaretinizde kesinlikle görmeniz gerekiyor.
  • Kızkalesi: Bölgeyi denizden gelebilecek her türlü tehlikeye karşı korumak amacıyla karadan 200 metre uzaklığa kurulu Kızkalesi, küçük bir adacık üzerine kurulmuş eşsiz güzelliğe sahip bir kaledir. Geçmiş dönemlerde farklı savaşlara ev sahipliği yapmış olsa da günümüze kadar ayakta durmayı başarmış en önemli kaleler arasındadır. Milattan Önce 4.yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Kızkalesi, Silifke merkeze 50 kilometrelik bir mesafede bulunmaktadır.
  • Aya Thekla Kilisesi: Silifke merkeze 5 kilometrelik mesafede bulunan Aya Thekla Kilisesi, İsa peygamberin havarileri arasında yer alan St. Paun’ün vaazlarını dinledikten sonra Hristiyan olan Azize Thekla tarafından Silifke bölgesini Hristiyanlaştırmak amacıyla bu bölgeye gelir. Ancak Hristiyan olduğu için öldürüleceğini anladıktan sonra bu mağaraya sığınan Thekla, bir daha görünmeyince bu mağara kutsal olarak kabul edilmiş ve kilise haline getirilmiştir.

Silifke’de Konaklayabileceğiniz Oteller

silifkeotel-1.jpg

Silifke’de konaklayabileceğiniz birbirinden konforlu oteller bulunmaktadır.

Gezi bölgelerine yakın bir mesafede bulunan bu oteller, yılın her ayında en iyi hizmeti vermektedir.

Farklı özelliklerinin bulunduğu bu oteller, güler yüzlü personellerin hizmeti sayesinde ev rahatlığını hissettiriyor.

Ayrıca Silifke seyahatinizden sonra Erdemli bölgesini seyahat etmek isteyenler için Erdemli bölgesinde gezilecek bölgelere yakın olan Erdemli otelleri arasında en konforlu olanını tercih ederek konaklayabilirler.

  • Altın Orfoz Hotel Resort & Spa: Silifke merkeze 15 kilometre, Adana Şakir Paşa Havalimanına 130 kilometre mesafede bulunan bu tesis denize sıfır konumdadır. Tesis bünyesinde toplamda 112 oda olmasının yanı sıra doğal manzarasıyla ön plana çıkan bir oteldir. Tesisi ziyaret eden müşteriler için keyifli dakikalar geçirmek amacıyla bilardo, hamam, masaj, Türk hamamı, kano, okçuluk, mini futbol, voleybol, deniz bisikleti gibi birbirinden farklı aktiviteler ile hizmet vermektedir.
  • Marpessa Blue Beach Hotel: Silifke merkeze 30 kilometre, Adana Havalimanına 175 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis denize sıfır konumda yer almaktadır. Tesis bünyesinde toplamda 74 oda bulunur. Tesis bünyesinde dart, sauna, sinema, fitness ve animasyon gibi aktiviteler bulunur.
  • Grand Ada Hotel: Yemyeşil bir alan üzerine kurulu olan ve denize sıfır konumda yer alan bu tesis, huzur ve sakinlik isteyenler tarafından ziyaret edilmektedir. Güler yüzlü personellerin yanı sıra ev rahatlığını hissettiren bu tesis Silifke bölgesinde konaklayabileceğiniz en iyi tesisler arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.