Tamer Karadağlı... ÖNCE TEBRİK ETTİ, SONRA ELEŞTİRDİ!

Tamer Karadağlı... ÖNCE TEBRİK ETTİ, SONRA ELEŞTİRDİ!

Cannes Film Festivali'nde ödül alan ve törende Türkiye'yi Batı'ya şikâyet eden konuşması nedeniyle eleştirilen Merve Dizdar'a bir tepki de Tamer Karadağlı'dan geldi. Karadağlı, Dizdar'ın ülkesini şikâyet etmesinin kendisine doğru gelmediğini belirtti.

Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden birisi olan Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"nü  Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği, TRT yapımı Kuru Otlar Üstünde filmiyle kazanan Merve Dizdar, törende yaptığı konuşmayla eleştirildi. 

Dizdar, Cannes Film Festivali Ödül Töreni'nde Türkiye'yi Batı'ya şikâyet etti:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim.

Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.

 “Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

KARADAĞLI'DAN TEPKİ: DEVLETİNİ İLK FIRSATTA ŞİKÂYET ETMESİ DOĞRU DEĞİL

Merve Dizdar'a sanat camiasının pek çok eleştiri geldi. Oyuncu Tamer Karadağlı da Dizdar'ı eleştirenler arasındaydı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karadağlı, Dizdar'a Fransa'nın Cezayir işgalini hatırlatarak, "Cezayirli kız kardeşleri için de geçerli mi söyledikleri?" diye sordu.

Karadağlı, Batı'ya Türkiye'yi şikâyet etmenin kendisine doğru gelmediğini söyledi:

Merve Dizdar’ı aldığı ödülden dolayı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir başarı. Gerçekten hem bir meslektaşı olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak inanılmaz gurur duydum.

Göğsüm kabardı. Amaaa..konuşması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendisi Fransa’nın yıllarca işgal ettiği Cezayir için de aynı şeyleri düşünüyor mu?

Cezayirli kız kardeşleri için de geçerlimi söyledikleri? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor)Ya da çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri için geçerli mi söyledikleri?

Yurtdışında böyle bir ödül alırken onu bu ödüle taşıyan bu ülkenin okulları, bu ülkenin televizyon kanalları. Hele ki en popüler işi TRT’de yayınlanan dizisi.

Şimdi en popüler işini devletin kanalında yapıp, milyonların kalbini kazanıp, para kazanıp, sonra yurtdışında böyle önemli bir ödül alıp, devletini, ülkesini ilk fırsatta şikayet etmesi bana doğru gelmiyor..

Ama yiğidi öldür, hakkını yeme.. Göstermiş olduğu oyunculuk başarısından dolayı kendisini bir kez daha yürekten kutluyorum..”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kim Kimdir?