Tevfik Yener… MAGAZİN’İN AYAKLI TARİHİ MAGAZİNKOLİK AİLESİNDE!..

Tevfik Yener… MAGAZİN’İN AYAKLI TARİHİ MAGAZİNKOLİK AİLESİNDE!..

Türk yazılı basın medyasının en önemli kilometre taşlarından biri olan Tevfik Yener, bundan böyle köşe yazılarıyla bizlerle birlikte olacak. Yener'in yazılarıyla kah geçmişin nostaljik dünyasına ulaşacak, kah geçmişin bugüne uzanan köprüsünden geçeceğiz.

 

 

TEVFİK YENER KİMDİR?

10 Kasım 1938’de İstanbul’da doğdu. Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim eğitimi gördü. 1955 yılında öğrenciyken Türk Sesi gazetesine resim yaparak 17 yaşında basın dünyasına girdi.

Yarım gün muhabirlik yaptı.  Askerlik sonrası yurtdışında ve yurt içinde grafiker ve ressam olarak çalıştı, sanat yazıları yazdı.

Haber ve Yeni İstanbul gazetelerinin yazı işlerinde, sırasıyla ABC, Günaydın, Saklambaç gazetelerinde yayın yönetmenliği yaptı. Sonra yayınevi kurdu.

7 ansiklopedi, 52 kitap, 3 dergi yayınladı. Daha sonra Posta gazetesi, Yeni Asır İstanbul, Sabah Yıldızı gazetelerinin Genel Yayın yönetmeni oldu.

Milliyet gazetesinin ek yayınları, Takvim gazetesi Genel yayın yönetmenliği, Sabah gazetesi yazarlığını ve ATV’de televizyon programı yaptı.

Yaptığı ve  yönettiği gazeteler rekor satış rakamlarına ulaştı. Bugün ise kitap yazıyor. Kitapları yayınlanıyor ve New York’ta resimleri sergileniyor.

Türk Müziği sanatçsıı Neşe Karaböcek ile evli olan Yener iki çocuk sahibidir…

 

TEVFİK YENER’İN İLK KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.