`Yeni Çağın Eşiğinde`...  KADIN FİLMLERİNİN YÖNETMENİNDEN İLK KİTAP!

`Yeni Çağın Eşiğinde`... KADIN FİLMLERİNİN YÖNETMENİNDEN İLK KİTAP!

Türkiye`nin en genç bayan yönetmeni ünvanını taşıyan Aslı Ceyda Kılıçkıran`ın, içsel yolculuğunu anlattığı ilk kitabı `Yeni Çağ`ın Eşiğinde` raflardaki yerini aldı.

Türkiye'nin en genç bayan yönetmeni ünvanını taşıyan Yönetmen Aslı Ceyda Kılıçkıran, Yeni Çağ'ın Eşiğinde isimli ilk kitabında içsel yolculuğunu anlattı.

2006 yılında çektiği, başrolünü Hale Soygazi'nin oynadığı, Duygu Asena'ya ithaf edilen 'Geçerken Uğradım'da materyalist dünyayla, içsel dünyası arasında kaybolmuş bir kadını anlatmıştı. Geçerken Uğradım, aynı zamanda Türkiye'de çekilmiş ilk kuantum fiziği hikayesi olma özelliğini taşıyor.

Bir süredir çalışmalarına ABD de sürdüren ve geçtiğimiz günlerde Wine Country Film Festivali'nde jüri olarak görev alan Kılıçkıran, dünya genelinde pek çok ruhsal toplulukla çalışıyor ve projelerinde ırksal, dinsel ve kültürel ayrımcılığa karşı çıkarak birlik mesajı veriyor.. Yeni Çağın Eşiğinde, yazarın, pek çok kıtaya yayılmış ruhsal çalışmalarını ve kendi ruhsal yolculuğunu konu alıyor.

2008 de çektiği, Müjde Ar'ın başrolünü oynadığı, Müslüman Türk kadını Afife Jale'nin hayatını konu alan Kilit adlı film, yine Türkiye'nin ilk reenkarnasyon filmi oldu. Film, aynı yıl Kadın Eseleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı tarafından ödüllendirildi.

Kitap da yazarın Hindistan'da çektiği ve dünyanın önde gelen ruhani liderleriyle yapılan röportajları içeren The Transition (Geçiş) adlı belgeselden de kesitler yer alıyor. Hint inanç sistemleri ve İslam tasavvufunun ana noktalarının altını çizen kitap, yeni dönemde dünyayı bekleyen gerçekler , , dördüncü ve beşinci boyutlara yükseliş, zamanın sırrı, zamansal döngü, Tanrı ile bağlantı gibi konulara yanıtlar arıyor.

Yurtdışı seminerlerin de Mevlana, ruhsal bilinç, ego ve bağımlıklarla ilgi söyleşiler yapan yazar, yine farklı dini merkezlerde çekimler yapıyor.'Hizmet' olarak nitelendirdiği projeleri için, ' insanların daha geniş bir hayat vizyonuna bir parça katkı sağlamak için çalıştığını söylüyor.

Kitapta da yer verilen, The Transition (Geçiş) adlı belgeselde, farklı inanç sistemlerinden kişilere aynı soruları sorduğunu, farklı terminolojilerle aynı cevabı aldığını belirten yazar, bu gerçek ışığında bugün dünyadaki kaosun inanç ayrımcılığından kaynaklanmasının üzüntü verici olduğunu ekliyor..

Yeni Çağın Eşiğinde ruhsallıkla ilgilenenler için eşiz bir bilgi kaynağı olma özelliği taşıyor. Yazarın tüm filmlerinin çekimleri sırasındaki dünya seyahatlerini ve ruhsal yolculuğunu anlatması yanı sıra, tapınaklarda yaşayan ve fiziksel dünyadan elini eteğini çekmiş , farklı boyut realitelerini deneyimleyen kişilerin ilginç öyküleri de yer alıyor..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.