Zülfü Livaneli...YILIN TRANSFERİ!

Zülfü Livaneli...YILIN TRANSFERİ!

Edebiyat dünyasının usta kalemi, fikir insanı, düşünür Zülfü Livaneli, eski ve yeni kitaplarını Türkiye’nin en köklü yayınevi İnkılâp Kitabevi’ne emanet etti.

 

 “Huzursuzluk”, “Kardeşimin Hikâyesi”, “Serenad”, “Son Ada”, “Leyla’nın Evi” gibi onlarca kitaba, albüme imza atan ve her eseri yüz binler satan Livaneli, edebiyat yolculuğuna İnkılâp Kitabevi’nde devam edecek.

Edebiyat ve müzik alanında eserleriyle 7’den 70’e milyonların sevgisini kazanan Zülfü Livaneli, dünya çapında edebiyat ödüllerinin de sahibi.

Livaneli, Amerika’nın büyük yayınevlerinden St Martin’s Press tarafından Bliss adıyla yayınlanan “Mutluluk”, Yüksek Edebi Değeri ödülüne 2006 yılında layık görülmüştü.

Her yıl İngilizce yazılan kitaplara verilen ve Büyük Bir Yazarın Keşfi adını taşıyan bu ödülde bir ilk yaşanmış, Zülfü Livaneli, ödülü kazanan ilk yabancı olmuştu.

Zülfü Livaneli ayrıca “Engereğin Gözündeki Kamaşma” ile Balkan Edebiyat Ödülü (1997), “Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm” ile Yunus Nadi Roman Ödülü (2001), “Son Ada” ile Orhan Kemal Roman Armağanı (2009) ve Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödüllerinin de sahibi.

 En son 2017 yılında “Huzursuzluk”  adlı romanı yayımlanan Zülfü Livaneli’nin yüz binlerce okuru, yeni romanını merakla bekliyor. Okurların hasreti, 2020’de Livaneli’nin İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlanacak yeni romanıyla son bulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.